Dvije labudice, od kojih jedna slijepa, sklopile predivno prijateljstvo u utočištu Grgin konak

U utočištu za životinje Grgin konak, smještenom nedaleko od Bjelovara, žive dvije labudice. Jedine su od svoje vrste na tom mjestu i povezuje ih činjenica da prije dolaska u to sklonište nisu bile jako sretne. No, onda su se upoznale, povezale i postale nerazdvojne.

Prva je u utočište došla Evica, crna labudica zaplijenjena na granici. Štićenica utočišta je postala nakon što je vodstvo udruge nazvao službenik koji ih je zamolio da je preuzmu. Odmah su to učinili i malena je doselila k njima. Premda je imala smještaj i hranu, shvatili su da nije sretna, piše Jutarnji.

“Stalno nas je mučilo što je Eva u moru drugih pernatića svih vrsta ipak naočigled usamljena, pa je često društvo tražila kod nas na terasi i oko kuće, a ni jezero ju nije previše zanimalo”, kažu iz utočišta.

No, svari su se promijenile nedavno, kada je došla mlada, slijepa labudica. Njih dvije istog su se trena prepoznale, povezale i od tada su nerazdvojne.

“Sumnjamo da malena nije u potpunosti slijepa i da vidi obrise i sjene, a uz pomoć svoje velike prijateljice koja je vodi glasom, super se snalazi i na kopnu i u jezeru. Eva je u svakom trenu ima na oku i pazi na nju, stvarno ljepši rasplet priče nismo mogli ni zamisliti”, pričaju iz utočišta, u kojem trenutno traže ime za svoju najnoviju štićenicu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner