Nakon Živaljića jos dva člana Uprave Zagrebačke banke dala ostavke

Eugen Paić Karega i Nikolaus Maximilian Linarić, članovi Uprave Zagrebačke bake jučer su dali ostavke na svoje funkcije, objavila je jutros ta banka.

Ostavka Eugena Paić-Karege, člana Uprave zaduženog za maloprodaju, stupa na snagu 1. ožujka i on nastavlja karijeru izvan banke. Ostavka Nikolausa Maximiliana Linarića, člana Uprave zaduženog za korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo, stupa na snagu 1. travnja i on nastavlja karijeru unutar UniCredit grupe, kaže se u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Do imenovanja novih članova Uprave, odgovornost za područje maloprodaje i korporativnog, investicijskog i privatnog bankarstva, preuzet će član Uprave (general manager) Dalibor Ćubela.

Podsjetimo, prije mjesec dana ostavku na mjesto predsjednika Uprave podnio je Miljenko Živaljić. U obavijesti se navodi da je ostavku podnio zbog osobnih razloga.

Nacional je u današnjem broju objavio da je Živajić maknut zbog najvećeg skandala u njenoj povijest.

HNB je otkrio goleme propuste u poslovanju, brojne sumnjive transfere ruskog novca i ogromne uplate bez ikakvih provjera pa je predsjednik Uprave Miljenko Živaljić morao otići zbog zapovjedne odgovornosti. Razmjeri afere se još utvrđuju, sve prati i Ministarstvo financija, a sumnjive su i neke uplate tvrtkama Ivana Čermaka.

EKSKLUZIVNO ŠEF ZAGREBAČKE BANKE ŽIVALJIĆ MAKNUT ZBOG NAJVEĆEG SKANDALA U NJENOJ POVIJESTI

Komentiraj