DUBROVAČKI BISKUP UZINIĆ “Gospa je Blanki donijela medalju”

Autor:

Igor Kralj/PIXSELL

Dubrovački biskup Mate Uzinić u nedjelju je u emisiji N1 televizije ‘Točka na tjedan’ komentirao slučaj Blanke Vlašić koja je za svoje medalje zahvaljivala Gospi i javno izražavala svoje vjerovanje.

“Mislim da je upravo to najočitiji znak toga da se ono što pripada sferi vjere smatra zaostalim i treba ga istisnuti iz društva i kad se pojedine osobe koje su značajne u društvu, poput jedne sportašice kao što je Blanka Vlašić s jednim drugačijim pogledom… Čini mi se da to više smeta nego da je to rekao netko drugi jer cijeli taj koncept koji se želi nametnuti i one koji su vjernici želi se marginalizirati”, rekao je Uzinić dodajući da Vlašić izjave nije davala u javnoj sferi, već u crkvenom prostoru.

“Mislim da se, kad se napada Blanku i ono što je ona govorila ili bilo koga drugoga, zaboravlja da molitva nije magijski čin kojim mi od Boga tražimo nešto, nego je stavljanje sebe na raspolaganje njemu i molitva u tom kontekstu nama pomogne da se lakše suočimo sa svojim izazovima vjerujući u božju milost i pomoć, ali da svoj život i sebe uskladimo s božjom voljom i da se dogodi ono što Bog hoće”, odgovorio je na pitanje je li riječ o pretjerivanju hrvatske skakačice u vis.

Uzinić objašnjava kako je Gospa Blanku Vlašić donijela medalju. “U smislu što je ona kroz molitvu Gospi uspjela, a stavljajući se u odnos s nadnaravnim, nadići neke svoje probleme i poteškoće i potpuno se staviti u službu onom cilju za koji je molila”, kaže.

Navodi da bez te pomoći Blanka vjerojatno ne bi ostvarila uspjeh koji je ostvarila. “Ima jedan film, Svemogući Bruce, u kojemu je on dobio ulogu Boga pa je njemu dosadilo odgovarati na puste molbe pa je stavio da svi dobiju na lotu, a kad dobije svatko ne dobije nitko. Bog ne funkcionira tako. On ne donosi medalju, ali nas molitva ososobljava da damo najbolje i osvojimo. I to nama pomaže”, zaključio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)