Robert Anic/PIXSELL

DUBRAVKO JAGIĆ “Pljačka je bila samo pitanje vremena, ovo je velika pljuska MUP-u”

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić sinoć je u Dnevniku N1 televizije rekao kako je pljača ureda načelnika u Heinzlovoj bila samo pitanje vremena, te veliki šamar MUP-u. “Ako ne možemo sebe čuvati kako ćemo druge?”, pita se Jagić.

“Mi već 16 godina upozoravamo na ošu opremljenost ne samo policijskih službenika, nego i objekata. Oni su stari i loši i onda se događa to što se događa”, objašnjava dodajući da se vjerojatno radi o curenju informacija. “Zgrada je loše osigurana, a sramota je da se na sigurnornosti i policiji štedi. Ako ne možemo sebe zaštititi, teško da možemo građane. Ne želim sad reći da su građani ugroženi, ali ovo nije nimalo ugodno i to je doista sramota”, ističe Jagić.

Predlaže kriminalističku istragu i smjene svih koji su krivi, pa makar se radilo i o glavnom ravnatelju policije. “Protiv toga sam da se sankcionira policijski službenik koji je tu večer vjerojatno bio sam, koji je pokušao najbolje napraviti svoj posao, ali je bio sam i loše opremljen. Loše smo zaštićeni, plaćeni. Zgrada u kojoj se nalazi policijska uprava bila je do 1998. godine zgrada bivše građevinske tvrtke. Nema uvjeta za rad policijskih službenika, to nije adekvatno mjesto za Policijsku upravu”, zaključuje.

Komentiraj