FaH

DSS: Težak položaj srpske zajednice u Srbu trži se zbog pojedinaca

Demokratski savez Srba (DSS), nova stranka srpske manjine osnovana kao alternativa SDSS-u, reagirala je u petak na nedavne događaje u Srbu poručivši kako je neprihvatljivo da se težak položaj srpske zajednice trži radi interesa pojedinaca, a da pritom građani trpe tiraniju marginalnih desnih grupa.

Mještani Srba, navodi DSS, izloženi su nepotrebnom pritisku, a pojedinci koji su ih 27. srpnja koristili za osobni probitak neće ih se sjetiti do slijedećeg 27. srpnja.

“Najoštrije osuđujemo takve pojave i smatramo neprihvatljivim da se težak položaj srpske zajednice trži ‘kao na pijaci’ za medijsku pažnju u interesu pojedinaca. Vrijeme je da se prestane s takvom praksom koja je prisutna godinama”, navodi se u priopćenju predsjednika DSS-a Jovice Radmanovića.

Također se ne može dozvoliti da pojedini građani trpe “zulum i tiraniju marginalnih desnih grupacija koje izvrgavaju ruglu institucije države”. U zaštiti temeljnih vrijednosti i osnovnih ljudskih prava država mora pokazati da funkcionira bez obzira tko je na vlasti i je li predizborna kampanja, naglašava DSS koji od nadležnih državnih tijela očekuje da stanovnicima Srba osiguraju sve pretpostavke za miran, siguran i nesmetan život.

“Omalovažavanje vremena i borbe koji su nam pružili današnju slobodu je sraman čin, kao što je i zloupotreba antifašizma u Hrvatskoj radi osobnih interesa također sraman čin. Svakom normalnom građaninu Hrvatske jasno je da se vrijednosti antifašizma trebaju njegovati i čuvati u obrazovnim institucijama. Djeca ne zaslužuju biti predmetom političke propagande, djeca zaslužuju bolju budućnost”, poručuje DSS.

Savez antifašističkih boraca i Srpsko narodno vijeće u srijedu su u Srbu obilježili 75. obljetnicu ustanka naroda Like, čemu se protivila Autohtona HSP-a, čiji su članovi održali prosvjedni skup.

Komentiraj