tz-baska.hr

Drugu godinu za redom u Baški uspiješno obilježen Međunarodni dan Yoge

Trend brige o tjelesnom i mentalnom zdravlju stvorio je i novi turistički termin, tzv. body & mind balance destinacije.

Općina Baška, koja posljednjih nekoliko godina postaje sinonim za outdoor destinaciju, posebnu pažnju predaje kreativnosti u razvoju turističkih proizvoda, osobito u pred i postsezoni.

Vodeći se tom idejom, Baška je prva destinacija na otoku Krku koja je prošle godine obilježila Međunarodni dan Yoge, s odličnim uspijehom. Baška se ponovo iskazala kao pravo mjesto za takvo događanje, što nam je potvrdio i Sandeep Kumar, indijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, koji se pridružio eventu.

Ove godine Međunarodni dan Yoge se u Republici Hrvatskoj obilježava u suradnji s Indijskim Veleposlanstvom u 23 grada diljem zemlje, u periodu od 18. do 25. lipnja.

Gospodin Sandeep Kumar izrazio je veliko zanimanje za intenziviranjem suradnje, jačanjem promocije i želje za povećanjem broja gostiju iz Indije te najavio da će se Međunarodni dan yoge i ubuduće održavati upravo u Baški. Veleposlaniku su od strane domaćina uručeni prigodni pokloni, replika Bašćanske ploče te vino i maslinovo ulje s otoka Krka.

Okupljenim ljubiteljima yoge, ali i onima koji su se tek došli upoznati s novim načinom vježbanja, pozdravne riječi uputili su i organizatorica Svjetlana Surya, organizator Infinitas Sport, direktor destinacije Otok Krk, Valamar Riviera d.d, Mile Pavlica, načelnik Općine Baška, Toni Juranić i direktorica TZO Baška, Ivana Kovačić.

Posebnu notu događanju, ali i potvrdu želji za jačanjem i izgradnjom odnosa dviju destinacija, dalo je čitanje poruke Sri Nerenda Modia, premijera Indije, nakon čeg je vježbanje moglo početi.

Okupljeni su uživali uz yoga vježbe dijela skupine Surya yoge, kolektivnu praksu Protokola yoga te vođenu meditaciju uz Tatjanu Ljuštinu Milaković. Nakon obaveznog fotografiranja na čuvenoj bašćanskoj Veloj plaži, druženje se nastavilo na terasi Hotela Zvonimir, gdje je sve sudionike čekala zaslužena okrijepa.

Komentiraj