Borna Filic/PIXSELL

DRAŽEVINA Pripadnici četničkog pokreta fizički napali ekipu N1 televizije

Ekipa N1 televizije napadnuta je u nedjelju u Draževini, gdje su došli izvještavati s počasnog ručka povodom 70. godišnjice uhićenja Dragoljuba Draže Mihajlovića.

U šatoru u kojem se održavao ručak nalazili su se mlađi muškarci u crnim odijelima i pripadnici Ravnogorskog pokreta. Kada su ih zamolili za izjave, oni su to odbili čuvši da dolaze iz Sarajeva. “Stariji gospodin je tada prišao te tražio legitimaciju. Pokazali smo osobne iskaznice i onda je rekao da ne možemo snimati. Kad smo pitali zašto, rekao je samo da jednostavno ne možemo”, rekla je novinarka Adisa Ibrahimović.

Nakon što su se odmaknuli od šatora, odlučili su snimiti nekoliko kadrova iz daljine. Tada je počeo napad. “Pojavio se stariji čovjek visok dva metra i zaletio se na snimatelja Alena i počeo ga udarati kamerom po glavi. Prišla sam i govorila i molila ga da to ne radi, onda se okrenuo prema meni i počeo me udarati mikrofonom po glavi. Kada mu je ispao mikrofon, okrenuo se prema snimatelju i potrčao s njim. Prišao nam je i drugi, također stariji čovjek i govorio strašne stvari. U to se uključila i jedna žena”, prepričava uznemirena novinarka.

Dodaje i kako su ih spasili momci iz Srbije, koji su ih počeli braniti te ih smjestili u automobil. “Napravili su nam prostor da odemo i kroz prozor su nam se ispričali i rekli da im je žao što se to dogodilo, da to nije stav njih i da je to djelo pojedinca i da to nikad ne bi uradili”, rekla je Ibrahimović koja je dodala da su napadači bili u vidno alkoholiziranom stanju, a da su napad spriječili pripadnici Ravnogorskog pokreta iz Srbije.

Komentiraj