DRAŽEN MIKULIĆ: ‘Blažević se ponaša kao da mu je ćaća ostavio HNK Zajc’

Dražen Mikulić, Prvak Drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci i novi član Kazališnog vijeća, umjetnik je koji ne preže od oštrih komentara, pa ih tako nije bio pošteđen ni intendant Marin Blažević. Članstvom u Kazališnom vijeću Mikulić kaže da će pokušati ‘dovesti Zajc u red’

Dražen Mikulić je glumac s 30 godina karijere iza sebe, a deset godina je prvak Drame u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci. Poznat je kao umjetnik koji ne preže od oštrih komentara pa tako nije štedio ni intendanta Marina Blaževića. Stoga su upravo Mikulića zaposlenici Zajca izabrali za novog člana Kazališnog vijeća, putem kojeg će, kaže on, pokušati Zajc dovesti u red jer je situacija s kojom se već godinama suočavaju zaposlenici prilično kaotična.

….

NACIONAL: Prvak ste Drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci i novi ste član Kazališnog vijeća, zašto ste se uključili u rad KV-a?

Prvo da se osvrnemo na prošli saziv Kazališnog vijeća koje se raspalo. U tom sazivu je od troje predstavnika Grada, jedan naginjao na stranu intendanta a dvoje nisu. Začudno je bilo da i dvoje predstavnika iz kazališta naginje na stranu intendanta, pa je tako omjer bio 3:2 za intendanta. Ne bih sada s javnosti podijelio zašto je to bilo tako, ali ću navesti primjer da je predsjednica tog Kazališnog vijeća radila honorarno u kazalištu, što je po Statutu strogo zabranjeno…..

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]