Dražen Barišić: “Poznajem ljude iz Elektrocentra Petek, Velika Gorica posluje s njima”

 

Saborski zastupnik HDZ-a i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić u četvrtak se obratio novinarima u Saboru.

“Nemam osobnih kontakata s nikim, nitko me nije kontaktirao. Sve što znam sam saznao iz medija”, rekao je Barišić.

Dodao je da je danas bio na radnom mjestu u Velikoj Gorici, a sada je u Saboru. Ističe kako ga nitko nije kontaktirao niti je angažirao odvjetnika.

“Spreman sam odgovarati na sva pitanja. Smatram da nisam napravio nikakavo inkriminirano djelo. Moj rad nije narušio bilo kakve pozitivne zakone Republike Hrvatske. Tvrtka koja je spomenuta je pozitivna tvrtka, imamo EU projekte. Uz interne i eksterne kontrole, radimo dobar posao”, rekao je Barišić.

Barišić kaže da smatra da nije napravio nikakvo inkriminirajuće djelo niti prekršio zakon. “Grad je svake godine imao odlično mišljenje revizije, grad je aktivan, posluje, imamo EU projekte, radimo uz interne i eksterne kontrole dobar posao”, rekao je.

Upitan o tvrtki Elektrocentar Peteki postoje li kakvi repovi u poslovanju, kaže: “Ne znam postoji li. Vjerujem da ne postoji nikakav rep. Vjerujem da je doista bilo po zakonu. Grad je poslovao s tom tvrtkom. To su elektro poslovi i poslovni niskogradnje. Ta tvrtka se pojavljuje na području Zagrebačke županije kao jedna relevantna tvrtka. Često je kao izvođač koji provode općine, gradovi i županije. Poznajem ljude u toj tvrtki”, pojašnjava Barišić. Dodaje da Dragana Kovačevića iz Janafa ne poznaje.

U fokusu istražitelja i tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada, za N. Gradišku odradili posao vrijedan 5 mil. kuna

Komentiraj