Drago Diklić napunio 83 godine, iako rođen u Sinju pravi je Purger

Legenda zagrebačke šansone Drago Diklić rođen je 28. studenog 1937. godine, no unatoč tome što je rođen u Sinju, smatra se pravim Zagrepčanom i Purgerom.

“Hvala Bogu. To sam uvijek bil. Uvijek sam bil Trnjan. Gabi Novak rođena je u Berlinu. Ivica Krajač, zagrebački dečko isto kao ja, rođen je u Beogradu. Ne možete birati gdje ćete biti rođeni. Pa ima rođenih Zagrepčana koji doslovce mrze svoj grad. Što to uopće znači rođen u Zagrebu?

Došao sam iz rodnog Sinja s tri godine s roditeljima u Trnje, i postao Trnjan… A kasnije, e pa nije se u Trnje moglo doći sam tak, iz grada. Mi smo čuvali naše komade. Imali smo plesnjak gdje je poslije bio ‘Janko Gredelj’, nema tamo ničeg više. Trebalo je znat plesat… Išao sam u plesnu školu kod Keglevića, učilo se tamo i ponašati prema damama i biti džentlmen. A iz Trnja smo u Veliku Goricu išli na izlet, sa suhom hranom, skelom preko Save, ili kolima i konjima, ako je imal bicikl… Mi smo se švercali na skeli, a ak je došel skelar, trebalo je skočit u Savu, nema problema, bila je čista, još nije počeo raditi rudnik Trbovlje, pa se zmazala.”

Komentiraj