NAKON NASTUPA u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ kao gost iznenađenja, Rajko Dondur za Nacional je iznio dodatna saznanja o privatizaciji i spornom načinu poslovanja Vindije, kao i životnom stilu vlasnika Dragutina Drka koji ga je, pak, optužio za medijski reket i najavio prijavu policiji zbog ucjene i klevete

‘Poslovni sustav Vindija u ovom trenutku prvenstveno je usmjeren na pronalaženje rješenja problema između dobavljača i Agrokora i očuvanje radnih mjesta. Indikativan je trenutak u kojem se javljaju ove klevete, ali spremni smo nositi se i s ovakvim podmetanjima”, tako su iz Vindije, još u nedjelju poslijepodne, reagirali na tvrdnje koje je u emisiji Aleksandra Stankovića “Nedjeljom u 2” na HRT-u iznio Rajko Dondur, bivši koordinator rada ekonomsko-financijskog sektora te tvrtke. Dondur je u emisiji iznio tvrdnje da je tvrtka godinama utajivala porez, čime je prema njegovim saznanjima oštetila državni proračun za najmanje 80 milijuna kuna, da je isto tako bilo nepravilnosti u obračunu trošarina, ali i da je proces pretvorbe i privatizacije putem štedno-kreditne zadruge početkom 90-ih bio netransparentan. Također je rekao da je prilikom privatizacije varaždinske Koke osobno nosio plavu kuvertu s 20 tisuća maraka u Fond za privatizaciju te da mu je poznato da je takvih kuverata bilo još. Iz Vindije su demantirali te navode.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOSAŠA ZINAJA I PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakRAMLJAK UPUTIO PISMO ZAPOSLENICIMA AGROKORA “Nadam se da u svim ovim naporima možemo računati i na vašu pomoć i podršku”
Sljedeći članakABA LIGA Cedevita blijeda, C. zvezda korak do naslova
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.