Domagoj Milošević izabran za predsjednika SME Global Internacionalne unije demokrata (IDU)

Domagoj I. Milošević, predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika te potpredsjednik SME Europe EPP-a, izabran je za predsjednika SME Global, business organizacije Internacionalne unije demokrata (IDU), koja globalno okuplja stranke desnog centra.
U organizaciju koju su stvarali Helmut Kohl, Margaret Thatcher i George Bush, dobrodošlicu mu je zaželio Stephen Harper, predsjedavajući IDU i bivši kanadski premijer.
„Poduzetnici i obrtnici jedna su od temeljnih odrednica tržišnog gospodarstva i demokracije.
Sam sam poduzetnik od svoje devetnaeste godine i najznačajniji dio političke karijere posvetio zalaganju za manje poreze i manju administraciju, konkurentnije gospodarstvo te interese poduzetnika i obrtnika.
Ovaj izbor potvrda je mog predanog rada te otvara nove prilike i za hrvatsko gospodarstvo, u kontekstu globalnih izazova.” – izjavio je Domagoj I. Milošević.
Domagoj I. Milošević tako na predsjedničkoj poziciji nasljeđuje osnivača, dr. Paula Rübiga MEP, koji se posebno zalagao za proširenje suradnje SME-ova i izvan Europske unije.
Domagoj I. Milošević, zastupnik u Hrvatskom saboru, bio je potpredsjednik Vlade za investicije u 11. Vladi Republike Hrvatske, nakon uspješne poduzetničke karijere, te član Nacionalnog vijeća za konkurentnost, kao i više nadzornih i upravnih odbora. Diplomirao je 1996. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2004. godine stekao titulu MBA na poslijediplomskom studiju poslovnoj školi IEDC (Bled School of Management).

Komentiraj