Domagoj Margetić zbog Vučića i Vulina počeo štrajk glađu: “Uvjet za prestanak je izdavanje papira…”

Autor:

Facebook

Istraživački novinar Domagoj Margetić u ponedjeljak je počeo štrajkati glađu zbog, kako je kazao, odluke Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina da mu zabrane ulazak u Republiku Srbiju.

Margetiću je 8. listopada srpska granična policija na prijelazu Šepak – Trbušnica između Bosne i Hercegovine i Srbije, drugi put ove godine zabranila ulazak u tu zemlju.

“U prisutnosti svjedoka, granični policajac Mladen Vasiljević, kao razlog odbijanja ulaska u Srbiju novinaru je naveo kako u terminalima Granične policije stoji napomena: „BIA – zabraniti ulazak u državu!“. Iz toga jasno proizlazi kako je novinaru ulazak u Srbiju zabranio šef Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandar Vulin, koji je nedavno zbog korupcije i organiziranog kriminala, te veza s narko-kriminalnim miljeom stavljen na međunarodne crne liste, ističe Margetić te dodaje kako je posljednjih godina i mjeseci intenzivno istraživao sljedeće teme: ubojstvo odvjetnika Vladimira Cvijana, ubojstvo Olivera Ivanovića, povezanost Vučićeve vlasti s međunarodnim narko-krijumčarenjem, organizirano međunarodno krijumčarenje nafte i naftnih derivata pod pokroviteljstvom vlasti u Srbiji (o čemu je objavio tajne dokumente Carine Srbije i Hrvatske), mafijaške kriminalne veze pojedinaca iz vlasti kao što je Vulin s organiziranim kriminalnim miljeom u Hrvatskoj i šire na Balkanu.

“U svibnju 2023. BIA je dva puta Margetića hapsila i ispitivala na Graničnom prijelazu Batrovci, kad su na njega vršili otvoreni pritisak i prijetili mu da prestane s ovim istraživanjima. Djelatnici BIA tad su mu prenijeli i prijeteće poruke Aleksandra Vučića da mu je pametnije da prestane s tim istraživanjima jer će završiti kao Cvijan”, kazao je novinar te pojasnio kako je zbog svega u ponedjeljak počeo štrajk glađu ispred službenog sjedišta Ambasade Srbije u Zagrebu.

“Uvjet za prekid štrajka glađu je izdavanje papira da ne postoji zabrana ulaska u Srbiju i puštanje novinara Domagoja Margetića da nesmetano uđe u Republiku Srbiju“, naglasio je.

Margetić napominje i da je ranije istraživao i pisao o ratnim zločinima nad građanima srpske nacionalnosti u Lori, Bosanskom Brodu i Mrkonjić Gradu, kao i da je bio dugogodišnji suradnik Savjeta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije, za što ga je angažirala predsjednica tog Savjeta Verica Barać.

Navodi i kako je upravo on razotkrio kako hrvatska policija skriva odbjeglog ratnog zločinca Milenka Bajića u Dalmaciji, koji se skrivao osam godina nakon što je pravomoćno osuđen za ratne zločine nad srpskim civilima u Lori. Otkrio je gdje se i kako skriva, a te je informacije predao izravno glavnom državnom odvjetniku, nakon čega je odbjegli Bajić uhićen i sproveden na izdržavanje zatvorske kazne.

Na granici sa Srbijom uhićen hrvatski istraživački novinar Domagoj Margetić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.