Dolgopolov: “Srđanu Đokoviću definitivno nije mjesto u tenisu”

Bivši ukrajinski tenisač Aleksandar Dolgopolov poslao je vrlo oštru poruku Srđanu Đokoviću, koji je snimljen kako daje podršku Rusima uoči nastupa njegovog sina Novaka na Australian Openu. Uz njega bio je čovjek i nosio je majicu sa Z simbolom. Pod tim simbolom Rusija vrši svoju invaziju na Ukrajinu, piše Index.

“To je jako odvratno. Politiku se mora maknuti od sporta. Ovi ljudi, uključujući Đokovićevog oca, nemaju što raditi na teniskim turnirima ako otvoreno daju podršku genocidnom režimu”, rekao je Dolgopolov na svom Twitter profilu.

Vrijedi istaknuti kako Dolgopolov od samog početka invazije brani Ukrajinu u ulozi dragovoljca, a njegova dužnost je upravljanje dronovima koji prikupljaju informacije o ruskoj vojsci.

Inače, ovo nije jedini incident s ljudima koji prate Đokovića. Četiri njegova navijača uhićena su nakon rusofilskog derneka sa kokardama, a oglasio se Australian Open koji je priopćio sljedeće:

“Nakon meča u srijedu navečer manja skupina ljudi istaknula je neprimjerene zastave i simbole te prijetila zaštitarima pa su bili izbačeni sa tribina. Podsjetili smo igrače i njihove timove o politici što se zastava i simbola tiče, odnosno na izbjegavanje bilo kakvih situacija koje bi mogle izazvati prekid mečeva. Nastavljamo blisko surađivati sa sigurnosnim službama u vezi provođenja ove odluke”.

Komentiraj