DOIGRAVANJE Orijent 1919 – Istra 1961, početne postave

Od 20 sati Kantrida je domaćin prve utakmice doigravanja za popunu HT Prve lige u kojem Orijent 1919 dočekuje Istru 1961. Uzvrat je na rasporedu u srijedu, 5. kolovoza, na Aldo Drosini u Puli.

Susret će se igrati bez prisustva gledatelja, a prvotno je trebao biti odigran na Rujevici, no zahvaljujući investicijama Grada Rijeke i tvrtke Rijeka Sport Kantrida je uspjela zadovoljiti infrastrukturne uvjete da se na njoj igraju utakmice Prve HNL.

Orijent je kvalifikacije izborio kao trećeplasirana momčad Druge HNL obzirom da Croatia Zmijavci, koja je bila ispred njih na ljestvici u trenutku prekida prvenstva, nije tražila licencu za najviši rang natjecanja dok je Istra u razigravanje ušla kao devetoplasirana momčad Prve HNL.

Domaćinima je otegotna okolnost što su bez natjecateljske utakmice već pet mjeseci, a hendikep su i izostanci Vidasa, Fućka i Travaglije koji su ozlijeđeni. Gosti su pak iz istog razloga bez Delića, Franića, Fuentesa i Munivrane dok je Rufati kartoniran.

Trener Orijenta Fausto Budicin je susret za HNTV najavio sljedećim riječima: “Istra 1961 ipak ima jednu veliku prednost, a to je da su pulski igrači u natjecateljskom ritmu. Nama je teško kada samo treniraš, a nemaš prave utakmice ispred sebe. No, uvijek sam govorio da isključivo treba gledati sebe, nadograđivati se i biti bolji. Imamo svoju filozofiju igre i imamo svoje ambicije. U ovom prvom ogledu cilj je ostvariti rezultat koji nudi neizvjesnost u uzvratu. Žao nam je što ne igramo na našoj Krimeji i pred našim navijačima, ali spremni smo za veliku borbu i najbolju moguću predstavu.”

Pomoćni trener Zeleno-žutih Damir Grlić je rekao: “Utakmice će svakako biti teške, ali i zanimljive. Svjesni smo naše kvalitete i ne bježimo od uloge favorita, no to želimo pokazati i na terenu te što bolje odraditi ove susrete. Znamo kakav je Orijent, analizirali smo ih i pripremamo se kao što smo se pripremali i za najjače ekipe u prvoj ligi. Kvalitetno i motivirano.”

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba kojem će pomagati sugrađani Ivica Modrić, Luka Pušić i Ante Čuljak dok su za VAR zaduženi Mario Zebec (Cestica) te Bojan Zobenica (Velika Gorica). Delegat susreta je Martin Šarić iz Vrboveca, a kontrolor suđenja Ante Vučemilović Šimunović iz Osijeka.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:

Komentiraj