DOIGRAVANJE Istra 1961 – Orijent 1919, početne postave

Od 20 sati na stadionu Aldo Drosina u Puli na rasporedu je uzvratni susret kvalifikacija za popunu HT Prve lige za natjecateljsku sezonu 2020./21. u kojem Istra 1961 dočekuje Orijent 1919.

Zeleno-žuti su veliki korak ka ostanku u najvišem rangu natjecanja napravili u subotu na Kantridi kada su u prvoj utakmici upisali uvjerljivu pobjedu rezultatom 0:3 (0:1).

Domaćini u večerašnjem ogledu ne mogu računati na kartoniranog Ivančića dok su Galilea, Franić, Munivrana i Fuentes ozlijeđeni. Kod gostiju u kadru nema Ivančevića i Gerca koji odrađuju suspenziju, a Travaglia, Fućak Vidas i Šantek imaju problema s ozljedama.

Trener Istre 1961 Ivan Prelec je u najavi utakmice rekao: “Druga kvalifikacijska utakmica je pred nama. Smatram da smo u prvoj odradili dobar posao i postigli dobar rezultat. S druge strane, svjesni smo da bilo kakvog opuštanja ne smije biti i neće biti, treba ovu utakmicu odraditi na jednakom nivou po pitaju pristupa i fokusiranosti na terenu. Želimo utakmicu završiti pozitivno i osigurati ostanak u prvoj HNL.”

Njegov kolega Fausto Budicin je za SN izjavio: “Rezultat je uvijek bitan. Prošle subote trebala nam je savršena utakmica, ispali smo naivni, lako ranjivi. Kažnjena je svaka naša pogreška. Sada idemo odigrati mušku utakmicu. Naglasak je na pozitivnom rezultatu. Istra je bolja, ali moji igrači imaju veću kvalitetu od onih 0:3 iz prve utakmice.”

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline kojem će pomagati Bojan Zobenica iz Velike Gorice, Vedran Đurak iz Stupnog te Marko Matoc iz Zaprešića dok su za VAR zaduženi Goran Gabrilo iz Splita i Igor Krmar iz Zagreba. Delegat susreta je Zlatko Stanković iz Zagreba dok će suce kontrolirati njegov sugrađanin Igor Pristovnik.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:

Komentiraj