Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić u nedjelju je, u selu Mrčevo u Dubrovniku, ocijenio kako su manifestacije poput ”Uskrsa u Primorju”, u organizaciji udruge Dubrovački primorski svatovi, najbolji način kako očuvati narodne običaje od zaborava.

Manifestacija ”Uskrs u Primorju” ima za cilj promociju običaja i tradicije gornjih sela dubrovačkog zaleđa, kao i ravnomjerniji razvoj Dubrovačko-neretvanske županije, istaknuli su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Sve prisutne pozdravili su dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, kao i župan Nikola Dobroslavić.

“Treba čuvati naše običaje, a udruga Dubrovački primorski svatovi to radi na izvrstan način. Vidjeli smo i običaje i zdravicu i sjajni Linđo”, rekao je Dobroslavić te dodao kako i drugi izvođači donose običaje iz svog kraja, a to je, dodaje, prekrasno bogatstvo koje imaju svi krajevi Hrvatske i najbolji način da se običaji sačuvaju od zaborava.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić izrazio je zadovoljstvo organizacijom te istaknuo kako se nada i obnovi stare Lokve u Mrčevu, nakon ulaganja u infrastrukturu odnosno završetka proširenja ceste.

Ovogodišnja manifestacija trebala se održati na Uskrsni ponedjeljak, no zbog lošeg vremena je odgođena, a u programu u nedjelju sudjelovali su Limena glazba Zaton, Dubrovački trombunjeri, Dubrovački primorski svatovi s izvedbom Primorske svadbe, te Malim Linđom na završetku programa, kao i dvanaestak kulturno–umjetničkih društava iz Dubrovačko- neretvanske županije, Dalmacije, te Bosne  i Hercegovine.

Komentiraj