DOBRO DOŠLI U 2024. HNS napokon ukinuo pravilo gola u gostima u Kupu

Autor:

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Tri smo godine čekali i – dočekali. Da Hrvatski nogometni savez uhvati korak s Uefom, vremenom i ‘novim’ pravilima. Odsad u hrvatskom kupu na snazi više nije pravilo da gol u gostima vrijedi više


Ostatak Europe već je i zaboravio na tu točku nogometnog zakona. ‘Gol u gostima vrijedi više’. Hrvatska je finale kupa igrala po tom pravilu – prije nekoliko tjedana.

Uefa je to pravilo ukinula prije tri godine. Hrvatski nogometni savez bio je kao pravda: ‘malo’ spor, ali ipak dostižan. Jer…

‘Nakon kritika javnosti i to se promijenilo: Izvršni odbor HNS na svojoj sjednici 3. lipnja donio je Pravilnik o izmjenama Pravilnika o nogometnim natjecanjima, koji stupa na snagu 1. srpnja ove godine’, javlja SportKlub.

ČEFERIN NAS ODMAH ‘POKOPAO’? ‘Hrvatska je u drugom redu! Ovo je poker favorita za naslov prvaka Europe…’

Pravilnik je izmijenjen i sad glasi ovako:

Članak 74. mijenja se i glasi:

1) Na utakmicama koje se igraju po dvostrukom kup sustavu pobjednik je ekipa koja ukupno na obje utakmice postigne više pogodaka. Ako obje ekipe ukupno postignu jednaki broj pogodaka, druga će se utakmica produžiti za vrijeme predviđeno ovim Pravilnikom. Ako se niti tada ne dobije pobjednik, isti će se odlučiti izvođenjem jedanaesteraca na način utvrđen propisima IFAB-a – uputama za izvođenje udaraca s točke za kazneni udarac radi dobivanja pobjednika u eliminatornim natjecanjima.

2) Propozicijama natjecanja može se predvidjeti da se u slučaju ukupnog jednakog broja pogodaka na obje utakmice ne igra nastavak, nego da se odmah pristupi izvođenju jedanaesteraca‘.

Čestitamo, HNS. Dobro došli u ljeto gospodnje 2024.

RIJEKA: PRODAJA Labrović u Augsburg za 3 milijuna eura. Jagma za Marcom Pašalićem!

VIDEO Hrvatska reprezentacija u Njemačkoj

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.