ČEFERIN NAS ODMAH ‘POKOPAO’? ‘Hrvatska je u drugom redu! Ovo je poker favorita za naslov prvaka Europe…’

Autor:

Photo: Bobo/F.A. BOBO/PIXSELL

Bobo/F.A. BOBO/PIXSELL

Prvi čovjek europskog nogometa, Slovenac Aleksander Čeferin dao je kratki intervju za njemačku novinsku agenciju DPA. Hrvatsku ne vidi među reprezentacijama koje figuriraju kao glavni kandidati za trijumf na Europskom prvenstvu


Čeferin priznaje da ni sam ne zna zašto, ali u prvi plan gura – domaćina i organizatora koji od SP u Brazilu 2014. nije napravio nijedan značajniji uspjeh.

“Već sam rekao prijateljima, i ne znam zašto, ali mislim da je Njemačka najveći favorit. Posljednjih godina nisu dobro prošli, čak ni na velikim turnirima, ali imaju dobru momčad”, priča Čeferin za DPA.

DALIĆ: ‘Livaja je sam odlučio. Nikad nisam pogledao snimku finala s Francuskom. Vrijeme je da Španjolska padne’

Uz Njemačku, među glavne favorite svrstao je još tri reprezentacije. Pa dodao još jednu. I tek poslije pet drugih otkrio gdje vidi Vatrene:

Francuska, Engleska i Portugal su također glavni favoriti. Španjolsku ne treba podcjenjivati. U drugom redu bit će Hrvatska, Belgija, Nizozemska… I možda Danska“.

SAD JE RED I NA NAS! Evo svih finala svakog Europskog prvenstva: Tradicija od 1960.-2020.

Kad je u pitanju organizacija, a stvar u rukama drže Nijemci, problema neće biti:

Nema konkretnih sigurnosnih problema, ali geopolitička situacija u svijetu je teška. Sve je više nasilja i agresije, nije idealno, zato je prednost što se Euro ove godine organizira u jednoj državi, a ne diljem Europe kao 2021. godine. Puno je lakše raditi s policijom i obavještajnom službom, dobro surađujemo s njemačkom vlastima”, rekao je Čeferin za Deutsche Presse-Agentur.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.