DOBRA OSTALA DOBRA Ogulin probdjeo mirnu noć, neizvjesnost u Karlovcu

hina

Dobra je noćas podlo vrebala ali se nije izlila na ulice i u podrume ogulinskih kuća. Bez obzira na izbjegnut novi susret s vodenom stihijom, sve službe uključujući i postrojbu HV-a su na frekvenciji pojačanog opreza, javlja N1 televizija.

Rijeka Korana u Karlovcu od jučer u 17 sati ponovo raste te je u 7 sati ujutro na 634 centimetara, a slična situacija je i s rijekom Kupom koja je sad na 654 centimetara i također još uvijek u pripremnom stanju. Karlovčanima ostaje nada da će tako i ostati, odnosno da će se ovog puta obistiniti optimistična predviđanja iz Hrvatskih voda da vodostaj neće prelaziti 700 centimetara i da neće biti poplave koja bi za naselja uzvodno i nizvodno od Karlovca mogla biti katastrofalna.

Vodostaj rijeke Dobre kod Ogulina pada od noćas u dva sata. Do tada je rastao do visine od 270 cm da bi noćas u dva sata mjerna postaja zabilježila pad najprije za jedan centimetar, a potom u sljedećim satima i više. U pet ujutro vodostaj je iznosio 255 centimetara što su dobre vijesti za građane Ogulina u kojemu su još uvijek na snazi pripremne mjere obrane od poplave koje se ukida kad Dobra padne ispod 150 centimetara.

Komentiraj