Djevojka prešla pola svijeta da bi popila pivo u pubu u kojem je rođena

Tinejdžerica iz Velike Britanije Isobel Casey proputovala je 7500 kilometara da bi, kao punoljetna osoba svoje prvo pivo popila u pubu u kojemu je neočekivano rođena prije 18 godina.

Njezina majka Nicola rodila ju je 14. veljače 2002. u Hartford Mill pubu u Wytonu nedaleko od Cambridgea. Obitelj se 2006. preselila u Vancouver, no obećali su da će se vratiti kako bi proslavili kćerinu punoljetnost, piše BBC..

“Popit će pintu (malo više od pola litre) Greene King IPA piva jer je to dio našega nasljeđa”, kazao je Isobelin otac Neil.

Njegova supruga, tada medicinska sestra u obližnjoj bolnici Papworth, osjetila je snažne kontrakcije dok je pila kavu u pubu s prijateljima.

Kada je stigao Neil, krenuli su prema bolnici, no Nicoli je na parkingu puknuo vodenjak pa se vratila u pub i ondje rodila Isobel, zbog čega su kasnije odlučili da će njihova kći prvu pintu piva popiti upravo u tom engleskom pubu.

“Oduvijek sam vjerovao u engleski i europski način odgoja mladih kada je posrijedi sigurno konzumiranje alkohola. Usto, riječ je o pivu koje se prilično razlikuje od hladnoga gaziranog kanadskog piva”, rekao je Neil, koji je i sam bio znanstvenik u kliničkoj bolnici Papworth.

Mlada Isobel, koja se nada da će iduće godine u Britaniji upisati studij biologije, kazala je da je bila jako uzbuđena što se vratila na mjesto gdje je rođena te da je “priča o njezinu cool djetinjstvu u Engleskoj postala svojevrstan zaštitni znak njezinih partyja u Kanadi”.

Komentiraj