Djevojčica i dalje kritično, na respiratoru je. Roditelji danas na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu

Dvoipolgodišnja djevojčica koja je završila u bolnici u Klaićevoj na hitnoj operaciji zbog ozljeda glave i dalje je u teškom stanju, potvrdio je u subotu ujutro ravnatelj te bolnice bolnice Goran Roić za Dnevnik.hr.

Roić je dodao da se provode mjere intenzivne terapije. “Nažalost i nadalje je vrlo kritično, vitalno ugrožena, hemodinamski nestabilna, na mehaničkoj je ventilaciji uz kontinuirani monitoring vitalnih funkcija”, rekao je Roić.

Upitan jesu li ga tako teške ozlijede na malom djetetu iznenadile, odgovorio je: “Klaićeva zbrinjava veliki broj djece i vidjeli smo svakojakih slučajeva, ali kad imate situaciju gdje je dijete od 2,5 godine u tako kritičnom stanju, naravno da je to uvijek vrlo teško i profesionalno i ljudski”.

Roić je, gostujući u ‘Novom danu N1 televizije, istaknuo da ne može prejudicirati jesu li prethodne ozljede djeteta utjecale na zdravstveno stanje dok službena istraga ne bude gotova.

“Međutim, dijete je već pri premještaju došlo u vrlo teškom stanju, bez svijesti i vitalno ugroženo. Uz to, nisu bili adekvatni podaci u kojim okolnostima su ozljede nastale. U prvom redu dominiraju problemi sa središnjim živčanim sustavom sa oštećenjem moždanih struktura. Mi kao javna institucija odgovorni smo da upozorimo na svaku takvu situaciju. Nadležne službe će, nadam se, rasvijetili sve okolnosti svih teških ozljeda”, objasnio je Roić.

Detalje zdravstvenog stanje, dodaje, ne može i ne smije iznositi. “Međutim, ima nekih indicija za koje bismo mi želeli biti sigurni da su nastali nekim drugim mehanizmom. U ovom trentku ne mogu nikoga okriviti dok se ne rasvijetle svi detalji ovog slučaja”, rekao je.

Roditelji pred istražnim sucem

Policija je u petak navečer priopćila da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su roditelji pretukli curicu. 27-godišnjak i 24-godišnjakinja su u petak u 22 sata predani zatvorskom nadzorniku, a tijekom subote bit će predani i Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje, a potom i istražnom sucu koji će odlučivati o tome hoće li im biti određen istražni pritvor.

“Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom kojima su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela Povreda djetetovih prava. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu”, priopćila je sinoć policija.

Slučaj koji je zgrozio Hrvatsku: Roditelji teško ozlijeđene djevojčice idu u pritvor

Komentiraj