Slučaj koji je zgrozio Hrvatsku: Roditelji teško ozlijeđene djevojčice idu u pritvor

Policija će roditelje teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške, za čiji se život bore liječnici u Klaićevoj bolnici, u petak navečer predati pritvorskom nadzorniku jer su, uz ostalo, utvrdili da je dijete zbog tjelesnog kažnjavanja zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu.

Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je u petak navečer da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom kojim su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem.

Uslijed kažnjavanja dijete je zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu, navodi se u priopćenju PU brodsko-posavske.

Roditelji, kao počinitelji kaznenog djela, u petak će, u večernjim satima, biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Protiv njih podignuta je kaznena prijava, a tijekom subote Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu preuzet će daljnje postupanje, dodaje se u priopćenju.

Krim istraga o djevojčici koja je u Klaićevu dovezena smrskane glave: Policija ispituje roditelje i udomiteljsku obitelj

Komentiraj