Dizajneri Ahluwalia, Jordan Dalah, Peter Do i Saul Nash među finalistima za Woolmark Prize

Screenshot YouTube

Međunarodno modno i dizajnersko natjecanje Woolmark Prize godinama okuplja mlade talente, koji su se istaknuli svojim zanimljivim kolekcijama u modnoj industriji na svjetskom nivou, piše showstudio.com.

Sedam finalista, Ahluwalia, EGONLAB, Jordan Dalah, MMUSOMAXWELL, Peter Do, Rui, Saul Nash, je odabrano za dodjelu, koja će se održati 2022. godine. Osim financijskih sredstava, ova nagrada potiče dizajnere i etikete na daljnji rad i usavršavanje.

Namjera je od alternativnih etiketa stvoriti snažan brand. Žiri sastavljen od poznatih imena iz modne industrije je tražio inovativne dizajnere, koji vole eksperimentirati, a sad je pred njima i novi zadatak.

Svi finalisti će morati raditi na razvoju kolekcije od merino vune, koja će morati biti prigodno i moderno predstavljena tijekom sezone jesen/zima 2022. Održivost, uspostavljanje lanca opskrbe, nove tehnologije i zadovoljavanje potreba sutrašnjih kupaca su glavne smjernice, na kojima inzistiraju poznate osobe iz žirija.

Prošle godine je glavnu nagradu osvojio Matty Bovan iz Yorkshirea, a uručena mu je i nagrada za inovaciju Karl Lagerfeld Award for Innovation.

Komentiraj