Berlinski elektronski dvojac Hyenaz oduševio je prošlog petka zabočku publiku svojim tjelesnim teatrom. Berlinski elektronski avangardni dvojac Hyenaz čine Mad Kate i Tusk, glazbenici, umjetnici i producenti queer performansa koji je nastao pod utjecajem japanskog butoh plesa. Hyenaz su poznati zbog upečatljivih, divljih i seksualno eksplicitnih nastupa, što su i pokazali i u Zaboku kroz interakciju s publikom i seksualnim plesom.

Electro diva Peaches, s kojom često nastupaju, prozvala ih je “zvijerima performansa”, a magazin Kaltblut im je dao titulu najboljeg live nastupa u Berlinu. Hrvatski glazbenik Zarkoff zagrijao je publiku prije nastupa Hyenaz a riječ je o glazbeniku koji je prisutan na europskoj electro sceni više od deset godina. Ovo je bilo prvo gostovanje Hyenaza u Hrvatskoj u sklopu turneje po jugoistočnoj Europi.

Komentiraj

PREKODaria Marchik
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: Pogledajmo video isječke vezane uz film ‘Star Wars: The Force Awakens’
Sljedeći članakIGOR MANDIĆ: ‘Ideja Mosta o nadstranačkoj koaliciji s HDZ-om i SDP-om opasna je i može proizvesti hegemona’
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.