IZBORI USRED TJEDNA Prvi rezultati u srijedu u 21 sat

Autor:

22.12.2019., Sibenik - Otvorena biralista u republici Hrvatskoj na kojima gradjani biraju predsjednika Republike Hrvatske. rPhoto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

‘Prve rezultate izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora, Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će u nedjelju u 21 sat, bit će to privremeni rezultati koje će ažurirati svakih 15 minuta’, objavila je Hina u ponedjeljak, iz čega je vidljivo da se Hrvatska izvještajna novinska agencija zabunila s danom kad se održavaju izbori. Podsjetimo, izbori se održavaju 17. travnja 2024., u srijedu!

U međuvremenu je vijest ispravljena, pa se dalje navodi da će DIP odmah po utvrđivanju rezultata glasovanja bez odgode iste objaviti na svojoj mrežnoj stranici, poručuju iz Povjerenstva….

Podatke o odazivu objavit će u dva navrata, u podne i 17 sati.

Ti će podaci obuhvatiti odaziv do 11, 30, odnosno do 16, 30 sati u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj te odaziv birača u europskim državama koje su u istoj vremenskoj zoni kao i Hrvatska, a koji su glasovali u utorak i u srijedu za 11. izbornu jedinicu u kojoj se biraju tri od 151 saborskog zastupnika.

SOLIDNE NAKNADE U izbornim povjerenstvima više od 7.500 ljudi, pogledajte koliko to košta

DIP: Krivi dan objave rezultata nije naša greška

“U svim priopćenjima Državnog izbornog povjerenstva, niti u jednom slučaju nije navelo da će

prve izborne objaviti u nedjelju u 21. sat, već 17. travnja, što se lako može provjeriti na stranicama DIP-a.

Ako je netko pogrešno prenio našu informaciju, za to ne može biti kriv DIP”, poručili su iz DIP-a.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.