ŽELI ZARADITI GLASOVE Krstičević s oltara pozdravio vjernike. Župljani ogorčeni: ‘Na TikToku se nije znao prekrižiti’

Autor:

25.05.2023., Zagreb - Hrvatsko vojno uciliste Dr. Franjo Tudjman. Predstavljanje zbornika radova Miroslav Tudjman i paradigma znanja u organizaciji Sveucilista obrane i sigurnosti Dr. Franjo Tudjman, Instituta drustvenih znanosti Ivo Pilar, Filozofskog fakulteta sveucilista u Zagrebu i Udruge sv. Juraj. O knjizi su govorili urednici i profesori: Zeljko Holjevac, Nives Mikelic Preradovic, Gordan Akrap i Ivica Lucic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Nedjeljna misa u crkvi sv. Lovre u Stobreču završilo je u nesvakidašnjem ozračju nakon što je na kraju jutarnje mlade mise s oltara vjernike pozdravio Damir Krstičević.

Bivši ministar obrane i kandidat u X. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima koji će se održati za tri dana, na poziv župnika don Josipa Lončara, kratko je pozdravio okupljeni narod. Taj potez zasmetao je jednom od župljana koji je naglasio da je HDZ-ov glasač, ali da ipak takvo nešto smatra neprimjerenim.

‘Crkva nije predizborni skup’

“Pred kraj svete mise don Josip Lončar je rekao s oltara kako bi trebali glasati po svojoj svijesti i savjesti. Nakon toga, sasvim slučajno se u crkvi pojavljuje Damir Krstičević koji izlazi na oltar po pozivu don Josipa i na taj način želi zaraditi glasove. Uz dužno poštovanje, mislim da gospodin Krstičević nema što raditi na oltaru, pogotovo nakon videa na TikToku gdje se dotični nije znao prekrstiti. Crkva nije predizborni skup”, poručio je jedan od vjernika. Dodao je da  se većini vjernika čak svidio takav potez, ali bilo je i onih koji nisu podržali istup političara.

Istaknuo je više puta da svećenik i Krstičević ni u jednom trenutku nisu poručili za koga bi vjernici trebali glasati, ali bez obzira na to, zasmetalo mu je što se pokraj oltara nalazi političar u kampanji.

“Krstičević je samo pozdravio građane i rekao: ‘Bog vas blagoslovio’. Meni je on drag, ali oltar je sveto mjesto. Došao sam čuti riječ Gospodnju, a ne riječ Damira Krstičevića“, rekao je vjernik koji je događaj javio Dalmatinskom portalu.

Krstičević: ‘Svećenik me pozvao kao generala’

Krstičević je Dalmatinskom portalu potvrdio da je bio na misnom slavlju u Stobreču, ali je naglasio da nije očekivao poziv svećenika da pozdravi vjernike. Smatra da mu se don Lončar nije obratio kao političaru, već kao generalu koji je dao svoj obol u Domovinskom ratu.

“Vidio me je i obavijestio vjernike da sam s njima tu na misi. Rekao je da mu je drago da sam tu i pozvao me da izađem iz klupe. Stao sam pored njega. Kazao je još kako sam s braniteljima oslobodio domovinu da bismo danas živjeli u slobodi i miru. Nakon toga je rekao: ‘Ajde, generale, nešto reci’. Zahvalio sam ljudima na svemu, poželio im ugodnu nedjelju. Još jednom sam se zahvalio našim prijateljima i braniteljima zbog kojih danas živimo u miru i slobodi, najveću zahvalnost sam izrazio našim poginulima”, rekao je Krstičević.

Naveo je da nije spomenuo izbore, ni stranku, a smatra da svećenik nije njega prozvao u tom kontekstu. Tako je on barem shvatio, rekao je.

Don Josip Lončar nije htio komentirati događaj. Sve smatra provokacijom, kratko je poručio, javlja portal.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.