Allianz Zagreb

‘Dio koji nedostaje’ dobitnik HUOJ-eve nagrade Grand PRix za sponzorsku komunikaciju

Allianzov projekt ‘Dio koji nedostaje’ sinoć je za najbolju sponzorsku komunikaciju osvojio nagradu Grand PRix koju mu je dodijelila Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ).

‘Dio koji nedostaje’ projekt je kojeg Allianz u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom (HPO) i tvrtkom za strateška sponzorstva VETTURELLI proveo u sklopu višegodišnjeg sponzorskog partnerstva, kojem je cilj izgradnja tolerantnijeg društva i promicanje vrijednosti paraolimpizma – hrabrosti, odlučnosti, inspiracije i jednakosti.

Upravo s tom vizijom Allianz je ususret prošlogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Riju nizom aktivnosti potaknuo smanjivanje razlika u odnosu prema sportašima s invaliditetom i onima bez invaliditeta, stavljajući naglasak na strast paraolimpijaca prema sportu, upornost i odricanja na putu prema sportskim uspjesima te pozivajući medije da im pruže zasluženu medijsku prisutnost. Nastojeći ‘probuditi’ navijače čija je podrška sportašima dodatni ‘vjetar u leđa’ da daju najbolje od sebe, projekt je nosio naziv ‘Dio koji nedostaje’.

“Velika mi je čast u ime Allianza, ali i svih paraolimpijaca preuzeti nagradu za projekt koji nam je svima puno značio u paraolimpijskoj 2016. godini. Mnogi paraolimpijci nisu naviknuti na medijsku pažnju i vrijeme je da svi skupa to promijenimo. Allianz nam je u tom pogledu dao dodatni vjetar u leđa. Na tome im veliko hvala”, rekao je paraolimpijac Branimir Budetić koji je je u ime Allianza Zagreb preuzeo nagradu.

Nagrada Grand PRix 2017 osmo je priznanje koje je projekt ‘Dio koji nedostaje’ osvojio. Naime, digitalni dio projekta proveden u suradnji s agencijom Degordiran već je osvojio nagradu za Awwwards Site of the day, CSS Awards, CSS Winner i CSS Design Awards, dok je cjelokupni projekt od Društva za marketing Slovenije proglašen najboljim sponzorstvom u Hrvatskoj, Hrvatsko-njemačka industrijska i trgovinska komora dodijelila mu je AHK Inovacijsku nagradu, a Europska sponzorska asocijacija (ESA) Best of Europe Bronze Award.

IvanFedor_BranimirBudetic_DijanaVetturelli_FilipMott
Ivan Fedor, Branimir Budetić, Dijana Vetturelli i Filip Mott

Komentiraj