Dinamovci nisu pristali na smanjenje primanja

Uprava Dinama je jučer donijela odluku da će uslijed pandemije koronavirusa smanjiti plaću radnoj zajednici i igračima na način da će im do 30. rujna ove godine isplaćivati trećinu prihoda, trećinu bi im vratila kada se krene s nogometnim aktivnostima, a trećine bi se trebali trajno odreći.

>> Dinamo značajno smanjio plaće igračima i zaposlenicima

Međutim, kako prenose 24sata, igrači prve momčadi kluba zasad nisu pristali na navedenu mjeru. U prilog tome ide i današnja javna zahvala vodstva kluba u kojem se spominju zaposlenici kluba, B momčad i nogometna škola koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća dok igrači koje vodi Nenad Bjelica nisu navedeni.

Uprava je također navela da su odluku donijeli “razmišljajući unaprijed o svim poteškoćama koje donosi gospodarska kriza sada i u narednom periodu, a koja će se odraziti i na nogomet, odnosno sportsku djelatnost. Uprava kluba ovim mjerama želi zaštititi svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenika kluba do prve momčadi, osigurati da nitko od djelatnika ne ostane bez posla u ovom teškom periodu, kao i da u aktualnoj globalnoj krizi koja je zadesila i Hrvatsku svaki djelatnik može i dalje dostojanstveno živjeti.”

Podsjetimo da je prvi odluku o smanjenju plaća donio NK Osijek, iz Hajduka su pak javili da zasad ne razmišljaju o toj mjeri, ali da prate razvoj situacije dok su HNS i HUNS pozvali na socijalni dijalog odnosno suzdržavanje od donošenja jednostranih odluka.

 

Komentiraj