Marko Lukunic/PIXSELL

DILBER “Brkić je preponosan čovjek da bi i dalje čekao poziv premijera Oreškovića”

Prea najavama, premijer Tihomir Orešković danas bi trebao dobiti ime novog kandidata HDZ-a za ministra branitelja. Glavni tajnik ove stranke prije dva dana je povukao svoju kandidaturu, a jučer se sve glasnije počelo pričati da će novi kandidat HDZ-a biti Tonislav Medved, umirovljeni general HV-a, pripadnik Tigrova i predsjednik Udruge ratnih veterana.

Medved je u ponedjeljak za medije potvrdio kako je razgovarao s vrhom HDZ-a, ali nije želio davati izjave sve dok njegova kandidatura ne bude službeno dostavljena premijeru Oreškoviću.

U emisiji Hrvatskog radija ‘U mreži prvog’ Željko Dilber je rekao kako je Medved ozbiljan kandidat HDZ-a, ali kako odluka nije konačna. Dodao je kako će se ime kandidata znati do kraja dana, te poručio kako vjeruje da bi najblji ministar branitelja bio Milijan Brkić. “Brkić je preponosan čovjek da bi i dalje čekao poziv premijera Oreškovića”, rekao je Dilber.

U emisiji je gostovala i Vesna Nađ, koja je nakon ostavke Mije Crnoje preuzela Ministarstvo branitelja, te je poručila da Ministarstvo funkcionira tehnički. Projekti, dodaje, stoje, jer proračun još uvijek nije donesen. “Rečeno je da proračun mora biti na razini izvršenja od prošle godine”, rekla je Nađ dodajući da iskazan minus od 51 milijun kuna, što bi mogao biti problem krajem godine, ukoliko se ne uštedi na drugim stavkama.

Ipak, poručuje, branitelji ne mogu biti oštećeni jer su im trjna prava zagarantirana, a 94% proračuna je određeno. Smatra da je funkcija ministra branitelja ‘vrlo nezahvalno mjesto’. Nije željela licitirati s imenima, ali smatra da ima dobrih kandidata.

Komentiraj