Deshamps kritizirao planove za SP 2030.: “Zemlje Južne Amerike bit će u prednosti!”

Autor:

05.06.2022., Split - Izbornik Francuske Didier Deschamps na konferencijia za medije uoci sutrasnje utakmice UEFA Liga nacije protiv Hrvatske.   Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Miroslav Lelas/PIXSELL

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps komentirao je planove za Svjetsko prvenstvo 2030. godine, koje će se održati na tri kontinenta.

Podsjetimo, FIFA je prošli tjedan objavila da će Svjetsko prvenstvo 2030. biti prvo koje će se održati na tri kontinenta. Turnir bi trebao započeti u Južnoj Americi, prije nego što se prebaci u Portugal, Španjolsku i Maroko.

Odluka je naišla na kritike u nekim krajevima zbog očekivanih dugih putovanja. I Deschamps je imao neke svoje zamjerke. “Osim činjenice da je to trend, organiziranje u više zemalja, postoji i poseban aspekt utakmica koje se održavaju na južnoameričkom kontinentu. Ne znam koje će zemlje biti uključene, to će značiti da će zemlje Južne Amerike biti u prednosti, a onda će se druge zemlje morati kretati”, rekao je na konferenciji za novinare.

Deschamps je također prozvao nedostatak koherentnosti u FIFA-inom donošenju odluka: “Ne znam tko donosi odluke, ali neću skrivati od vas činjenicu da volim stvari koje su, na sportskoj i etičkoj razini, koherentne. Mislim da tu nema puno koherentnosti.”

FIFA je objavila planove za prva tri susreta natjecanja 2030. koja će se održati u Južnoj Americi u čast stote obljetnice najvećeg nogometnog turnira, koji je prvi put odigran u Urugvaju 1930. godine. Argentina, Urugvaj i Paragvaj bit će domaćini po jedne utakmice, prije Europska i Afrička nogometna federacija kombinirat će se za ostatak turnira.

S finaliziranim planovima za 2030., pažnja se sada usmjerava na turnir 2034., a Saudijska Arabija se smatra velikim favoritom za domaćina.

Poznato kada počinje Svjetsko prvenstvo 2030., igrat će se na tri kontinenta

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.