Saudijska Arabija žarko želi Svjetsko prvenstvo 2034. godine

Autor:

Photo: EPA

Saudijska Arabija objavila je da je poduzela drugi korak u kandidaturi za Svjetsko prvenstvo 2034. podnošenjem pisma namjere za domaćinstvo Međunarodnom nogometnom savezu (FIFA) u ponedjeljak.

“Prošlog tjedna objavili smo naše ambicije da budemo domaćini Svjetskog prvenstva u nogometu 2034., a ova službena prijava nastavlja naše putovanje ka ostvarenju snova naših ljudi”, rekao je u izjavi Yasser Al Misehal, predsjednik Nogometnog saveza Saudijske Arabije (SAFF).

“Izuzetno smo predani predstavljanju najkonkurentnije moguće ponude koja će također pomoći ujedinjenju svijeta kroz nogomet”, dodao je.

SAFF je rekao da nakon što su u srijedu objavili svoju namjeru da se kandidiraju za turnir, “više od 70 saveza članica FIFA-e s različitih kontinenata javno je obećalo svoju potporu Saudijskom Kraljevstvu”.

Prošlog tjedna FIFA je imenovala Maroko, Španjolsku i Portugal domaćinima Svjetskog prvenstva 2030., a Urugvaj, Argentina i Paragvaj bili su domaćini otvaranja utakmica povodom obilježavanja stote obljetnice turnira.

Blatter vrlo kritično o novim odlukama: “Ovo što FIFA radi je apsurdno!”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.