EPA/OLIVER WEIKEN

DESCHAMPS “Propustili smo veliku priliku”

Francuski izbornik Didier Deschamps rekao je nakon poraza od Portugala u finalu Europskog prvenstva kako su propustili odličnu priliku da ponovno budu europski prvaci.

“Iako smo bili umorni, to nije isprika. Imali smo svoje prilike za zabiti gol, imali su i Portugalci. Nažalost, oni su zabili. Sve se svelo na najmanje detalje, utakmica je bila vrlo izjednačena. Nedostajalo nam je svježine, nismo igrali kao protiv Njemačke prije tri dana”, rekao je Deschamps.

“Veliko je razočarenje što se naš put završava ovdje u finalu. Ne smijemo odbaciti sve što smo napravili, ali propustili smo veliku priliku. Nije to posljednja prilika da budemo prvaci, ali je bila velika. Čestitam Portugalu”, kaže.

“Nismo igrali s kočnicama, iako je Portugal ekipa koja vrlo uspješno zaustavlja vašu igru. Oni su igrali kao cjelina. Prvak uvijek zaslužuje pobjedu. Možemo analizirati koliko hoćemo, ali nisu slučajno došli u finale. Mislim da je ovo prvi put da je ekipa završila treća u skupini i osvojila naslov prvaka. Možda nisu pobjedili u puno utakmica, ali su slavili u najvažnijima. Možda je u portugalskoj povijesti bilo generacija sa više talenta, ali one nisu osvojile ništa. Ova generacija jest.

Komentiraj