Davora Filipovića Damirom je prvi nazvao – HDZ-ov ogranak Trešnjevka

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je napao medije optuživši ih da su namjerno krivo govorili ime HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića i tako mu odmogli u kampanji.

“Nisu rekli da se zove Darko. Nisu rekli da se zove Dubravko. Nisu rekli da se zove Dalibor, Petar, Andrija ili Marko. Znate kako su ga samo nazivali? Kako su baš svi svaki put napisali to isto ime? Damir. Mislite li da je to svaki put bilo slučajno? Da je baš svaki put lapsus Damir, e to mi baš ne djeluje slučajno”, rekao je u ponedjeljak Andrej Plenković.

No, redakcija Novog lista došla je do podatka da je Filipovića prvi krivo nazvao upravo HDZ. Naime, HDZ-ov ogranak Trešnjevka 10. veljače je na svojoj web stranici donio vijest o kandidatu stranke za Zagreb. U njoj su ga nazvali – Damirom Filipovićem. Vijest je objavljena na dan kad je gradski odbor stranke odlučio o kandidatu za gradonačelnika Zagreba.

Pogrešku su potom ispravili, stavivši u naslov ispravno ime i prezime HDZ-ovog kandidata, ali je vijest na Googleu i dalje indeksirana sa starim naslovom, a prvotni naslov vidljiv je i u URL-u stranice. Očito nisu promijenili stalnu vezu.

Komentiraj