DAVOR ŠUKER “Možemo biti ponosni na naše klubove”

Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker poručio je kako Hrvatska može biti ponosna na svoje klubove, koji su izborili playoff Lige prvaka, odnosno Europa lige. Podsjetimo, Dinamo je u utorak osigurao playoff Lige prvaka, a Hajduk i Lokomotiva u četvrtak plyoff Europa lige. Jedino se Rijeka nije uspjela plasirati u playoff.

“Nogomet je vrlo važan faktor u našem društvu i zato je važno što se osim uspjesima reprezentacije možemo zajedno veseliti i uspjesima naših klubova u Europi. Možemo biti ponosni na ono što su do sada ostvarili hrvatski klubovi u europskim natjecanjima”, rekao je Šuker podsjećajući da će Dinamo desetu godinu zaredom igrati skupinu Lige prvaka ili Europa lige. “To dokazuje koliko Modri imaju stabilnu i dugoročno kvalitetnu sportsku strategiju”, dodao je.

“Hajduk i Lokomotiva oduševili su nas s dva sjajna rezultata jer ukrajinska liga je vrlo jaka, u financijama i insfrastrukturi teško se možemo mjeriti. Radi se o impresivnim pobjedama i vrlo važnima za rejting hrvatskih klubova na čemu im čestitam”, rekao je Šuker za službene stranice HNS-a dodajući da je svima žao Rijeke, koja je imala nesreću sa ždrijebom.

“Dinamu, Hajduku i Lokomotivi želim dobar ždrijeb i puno sreće i uspjeha u daljnjim utakmicama, bilo bi uistinu sjajno da cijelu jesen gledamo tri naša kluba u europskim natjecanjima”, zaključio je.

Komentiraj