Davis Cup: Poznato svih 16 reprezentacija koje su osigurale prolaz u skupinu

Poznato je svih 16 teniskih reprezentacija, koje će igrati u grupnoj fazi Davis Cupa ove godine. Plasman su osigurali hrvatski tenisači.

Hrvatska je u Rijeci pobijedila Austriju 3:1, a izravan plasman u završnicu po skupinama izborili su prošlogodišnji finalisti – prvak Kanada, doprvak Australija te Italija i Španjolska, koji su dobili pozivnice.

Prolaz u neku od skupina ranije su izborili Francuska, SAD, Švicarska, Velika Britanija, Srbija, Južna Koreja i Švedska, a to je još uspjelo Čileu, Nizozemskoj, Finskoj i Češkoj.

Čile je u La Sereni svladao Kazahstan 3:1, a tijekom jučerašnjeg dana bodove su donijeli par Barrios Vera-Tabilo koji su svladali Golubjeva i Nedovjesova 6:4 i 7:5. Cristian Garin bio je bolji od Aleksandera Bublika 6:4, 3:6 i 6:3.

Nizozemska je u Groningenu nadigrala Slovačku sa uvjerljivih 4:0. Ključna je bila pobjeda u parovima – Koolhof i Middelkoop nadigrali su Kleina i Molčana sa dva puta po 6:3.

Nakon 1:1 poslije dva meča, Finska je u Espoou svladala Argentinu 3:1. Heliovaara i Ruusuvuori nadjačali su Gonzaleza i Moltenija 7:6 (5), 4:6 i 6:4, a potom je Emil Ruusuvuori pobijedio Facunda Bagnisa 7:5 i 6:1.

Češka je bila bolja od Portugala 3:1 u gostima, a susret je odigran u Maiji. Domaćin je smanjio na 1:2 nakon što je portugalski dvojac Borges-Cabral svladao češki par Machac-Pavlašek 7:5 i 7:6 (4), a prolaz Česima osigurao je Jiri Lehečka koji je svladao Joaa Sousu 6:4, 6:1.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]