DAR OD SRCA Caritas u suradnji s Kauflandom prikuplja prehrambene i higijenske proizvode

Dar od srca

U sklopu svojega programa pomoći najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj, Hrvatski Caritas u suradnji s Kauflandom Hrvatska do 30. rujna pod nazivom ‘Dar od srca’ diljem domovine prikuplja prehrambene i higijenske proizvode, koje će putem mreže nad/biskupijskih i župnih caritasa darovati korisnicima Caritasovih ustanova i programa.

Organizirajući humanitarni pothvat ‘Dar od srca’, Hrvatski Caritas želi – kao i ostalim svojim aktivnostima, projektima i akcijama – doprinijeti cjelogodišnjim nastojanjima Caritasove mreže da konkretnom pomoći odgovori na težak egzistencijalni položaj u kojem se nalaze brojni pojedinci i obitelji u Hrvatskoj. Iz dana u dan tisuće njih bore se s nezaposlenosti, oskudicom, bolesti, neprihvatljivim stambenim uvjetima, gladi, siromaštvom – a odatle i socijalnom isključenosti, besperspektivnosti i beznađem.

Zahvaljujući socijalnoj osjetljivosti i suradnji Kauflanda Hrvatska, tijekom rujna u 38 Kauflandovih trgovina u svim krajevima Hrvatske građani koji žele osobnim darom pomoći svojim susjedima, sugrađanima u potrebi, moći će neki od kupljenih proizvoda odložiti u košaru označenu prigodnim plakatom ‘Dar od srca’, koja se nalazi uz blagajne pri izlazu iz trgovine.

Caritasovi djelatnici i volonteri će do 30. rujna u trgovinama preuzimati prikupljene darovane proizvode i usmjeravati ih korisnicima pučkih kuhinja, prihvatilišta za beskućnike, skloništa za osobe žrtve obiteljskog nasilja i drugih Caritasovih ustanova ili pak korisnicima programa pomoći siromašnim obiteljima.

Hrvatski Caritas želi poručiti da je svaki dan dobar dan da se komu daruje, makar i malen, ali dobar dar. Povezujući pomoću mreže Kauflandovih trgovina male darove hrvatskih građana, želi se da Hrvatska postane zemlja zajedništva i skrbi za svoje najsiromašnije građane.

Komentiraj