Danijel Jumić i Goran Roce vode Istru 1961 na Poljudu

Većinski vlasnik Istre 1961, grupacija Baskonia – Alavés, prekinula je medijsku šutnju te se o aktualnom stanju u klubu oglasila priopćenjem u kojem je najavljeno skoro rješavanje ključnih pitanja u sportskom i poslovnom sektoru kluba za nadolazeću sezonu.

– “Nastavno na završetak natjecateljske sezone 2019/20 te početak nove sezone 1. HNL, grupacija Baskonia-Alaves, kao većinski vlasnik NK Istra 1961 fokusirana je na rješavanje ključnih pitanja u sportskom i poslovnom sektoru kluba za sezonu 2020/2021. Sve promjene u strukturi i upravljačkom kadru koje budu donesene u narednih nekoliko dana, biti će objavljene na službenim stranicama kluba. Do donošenja odgovarajućih vlasničkih odluka, prvu momčad će voditi s klupe Danijel Jumić i Goran Roce sa suradnicima.”, poručili su španjolski vlasnici.

Samo par dana prije početka nove sezone HT Prve lige Zeleno-žuti još uvijek nisu definirali tko će biti sportski direktor i trener obzirom da su Javieru Moranu i Ivanu Prelecu istekli ugovori nakon što je Istra 1961 pobjedom nad Orijentom 1919 u kvalifikacijama osigurala ostanak u najvišem rangu natjecanja. Shodno tome nejasno je i s kojim će se igračkim kadrom nastaviti prvoligaško natjecanje.

Klub će tako u 1. kolu, u nedjelju na Poljudu protiv Hajduka, voditi dosadašnji voditelj omladinskog pogona Danijel Jumić koji je na toj funkciji od lipnja prošle godine te Goran Roce koji je u proteklom periodu bio pomoćnik sportskog direktora Morana.

Komentiraj