Danas oblačno, povremeno kiša: Vozači, oprez! Ponegdje veće količine vode na kolniku

Autor:

03.11.2023., Sibenik - Jaka kisa u sibenskom zaledju stvarala je probleme i na prometnicama. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zatvoren je silazni krak čvora Posedarje iz smjera Splita za Pag/Novigrad/Posedarje. Obilazak je silazak u čvoru Zadar centar-DC8-DC106 Pag/Novigrad/Posedarje.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka zbog radova su zatvoreni izlazni krakovi čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

Usporeno se vozi u zonama radova: Na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice) u oba smjera vozi se po dva sužena prometna traka, uz ograničenje brzine od 80 km/h; te na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

Zbog vjetra u prekidu su: katamaranske linije: Split-Hvar-V. Luka-Ubli i Vis-Split;

brodska linija: Komiža-Biševo.

Danas trajekt na liniji Prapratno-Sobra će iznimno isploviti iz luke Sobra u 16, umjesto u 15 sati.

Na graničnom prijelazu s Bosno i Hercegovinom Maljevac (Velika Kladuša) osobna vozila čekaju jedan sat na ulazu.

Na GP sa Srbijom Tovarnik (Šid)  teretna vozila čekaju šest sati na ulazu, a na GP Batina (Bezdan) teretna vozila čekaju tri sata na ulazu.

DHMZ: Danas oblačno, povremeno kiša

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom u prvom dijelu dana, na Jadranu i pljuskovi s grmljavinom, popodne i prema kraju dana kiša uglavnom na istoku i u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na južnom Jadranu umjereno do jako jugo, a drugdje će prolazno biti bure i sjeverozapadnog vjetra.

Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.