“Dan s Jožom”, tradicionalna je manifestacija kojom je u nedjelju u Vrbovcu obilježena 19. obljetnica smrti pučkog tribuna, saborskog zastupnka i čelnika HSS-a Josipa Pankretića.

Narodni tribun i saborski zastupnik Josip Pankretić bio je i više od toga, svojim cjelokupnim radom zauzimao se za jedinstven HSS i povezao je cijelu Hrvatsku, rekao je aktualni predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Mladi HSS-a jamstvo su da će Joža na putu jačanja HSS-a imati svoga nasljednika. HSS-će ponovo biti stranka kakvu svi želimo i kakvu bi prije svega Joža želio vidjeti, istaknuo je Beljak.

Predsjednik HSS-a Zagrebačke županije i župan Stjepan Kožić uvjeren je kako će ogromna baština koju je Josip Pankretić ostavio do punog izražaja doći već u svibnju, na lokalnim izborima.

Joža je bio dostojan zaštitnik politike i tradicije HSS-a, poštenja, pravednosti, tradicionalnih vrijednosti i nacionalnog identiteta, čovjek koji nas okuplja, slušao je što narod govori i to na svoj način prenosio u Hrvatskom saboru. Bio je iskren i razumljiv. Takvi moramo i mi biti. Time se jača HSS i stječe povjerenje u narodu, poručio je Kožić.

Manifestaciju „Dan s Jožom“ organizirali su HSS Zagrebačke županije i grad Vrbovec. Njeni sudionici položili su cvijeće i zapalili svijeće na Jožinom grobu na mjesnom groblju u Dijanešu, te nazočili svetoj misu u Vrbovcu.

Zlatne značke s likom Josipa Pankretića dobili su Dejan Jaić, predsjednik Gradske organizacije HSS-a Vrbovec i Stjepan Bregeš, aktivni promicatelj HSS-a iz Pušće. Dodijeljeno je i devet priznanja.

Komentiraj