Dan Auerbach iz The Black Keysa režira film o Dr. Johnu, nema dozvolu zaklade

Dan Auerbach iz grupe The Black Keys najavio je da će režirati dokumentarni film o svom suradniku, pokojnom Dr. Johnu. Međutim, iz zaklade Dr. Johna poslali su priopćenje da Auerbach nije dobio njihovu dozvolu za film o njemu.

“Službena Zaklada Malcolma Johna Rebennacka, mlađeg odnosno Dr. Johna, pojašnjava da Zaklada nije odobrila nedavno najavljeni dokumentarni film o životu Dr. Johna koju bi trebali producirati Impact Artist Productions i Management i Radical Media. Radi jasnosti, Impact Artist Productions i Menadžment ne upravlja niti govori u ime Zaklade”, stoji u izjavi na službenim internetskim stranicama spomenute Zaklade Dr. Johna.

Iako su ih kontaktirali novinari portala Pitchfork, predstavnici Zaklade nisu ponudili dodatne komentare.

Izjava pak čelnih ljudi Impact Artistasa i RadicalMedia, koju su dali portalu Pitchfork, potpuno je suprotna: “Naša namjera i ambicija je  nastaviti suradnju sa Zakladom kako bi se na pravi način poštivalo nasljeđe dr. Johna. Radujemo se prijateljskom unapređivanju ovih razgovora kako bismo zajednički proslavili i dodatno ovjekovječili ovog jedinstvenog, legendarnog umjetnika.”

Dan Auerbach producirao je album Dr. Johna iz 2012. godine ‘Locked Down’, a u službenoj izjavi povodom rada na dokumentarcu izjavio je: “Oduševljen sam što prvi put surađujem s RadicalMedia i Impact Artist Productions kako bih se okušao u režiji dokumentarnog filma i čast mi je što je tema moj prijatelj Dr. John. Bio je tako jedinstvena individua i sjajan primjer esencije američke glazbe. Od njegove misteriozne vudu scenske ličnosti dr. Johna, do skromnosti Maca Rebannacka – uličnog pjesnika, obiteljskog čovjeka, narkomana, dobitnika nagrade Grammy i svega ostalog, ovaj će dokumentarni film svijet upoznati s njim na način na koji ga prije nisu vidjeli. Još uvijek učim djeliće o njemu koje nikada nisam znao i nadam se da film nudi priču o životu dr. Johna.”

Malcolm John Rebennack Jr. poznatiji kao Dr. John preminuo je 6. lipnja 2019. godine u dobi od 78 godina, a bio je američki pjevač i pjesnik koji je u svojim pjesmama kombinirao blues, pop, jazz, boogie-woogie, funk i rock and roll.

Komentiraj