Dalija Orešković nije štedjela Reinera: ‘Tako rade hulje kad vrebaju u zasjedi’

Autor:

20.12.2023., Zagreb - 20. izvanredna sjednica Hrvatskoga sabora na kojoj ce se izglasati povjerenje Ministru gospodarstva i odrzivog razvoja Damiru Habijanu. Zeljko Reiner. Photo: Luka stanzl/PIXSELL

Luka stanzl/PIXSELL

Saborska zastupnica Dalija Orešković prozvala je HDZ-ovog potpredsjednika Vlade Željka Reinera zbog dijeljenja opomena u Sabornici.

“Reiner. Mjerna jedinica podmuklosti. Od svih opomena koje mi je dodijelio tijekom ovog mandata, ova, negdje oko 1 sat tijekom replike Sandri Benčić mu je najjadnija. Naime, tu opomenu s posljedicom oduzimanja riječi nitko od nas nije čuo. Tako rade hulje kada vrebaju u zasjedi”, napisala je Dalija Orešković.

Podsjetimo, u četvrtak, nešto iza 5 sati, Hrvatski sabor zaključio je raspravu o SDP-ovu prijedlogu da se Sabor odmah raspusti i raspišu izbori za novi saziv, o tom prijedlogu još treba glasovati, a kada će se to dogoditi za sada nije poznato.

“Svi znamo da smo u izbornoj godini, zašto onda danas raspravljamo o raspuštanju”, pitao se akademik Željko Reiner (HDZ) koji drži da se vrijeme moglo i korisnije utrošiti.

“Sabor je politička pozornica, naše rasprave su praćene i oporbi je ovo prilika za još jedan predizborni skup”, dodao je Reiner koji smatra da prijedlog o raspuštanju Sabora ima najmanje smisla od svih oporbenih interpelacija, opoziva itd.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Sokolic

prije 2 mjeseca

Predugo.