DALIĆ ‘Ova utakmica bila je kruna svega’

Hrvatska je izborila plasman na Europsko prvenstvo koje će se od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. godine igrati u dvanaest različitih europskih gradova. Vatreni će suparnike u grupnoj fazi natjecanja u kojoj će sudjelovati 24 reprezentacije saznati na ždrijebu koji je na rasporedu u subotu 30. studenog u Bukureštu.

U prvim izjavama nakon utakmice, izbornik Zlatko Dalić pobjedu je posvetio Škabrnji i Vukovaru.

“Ponos i sreća. To su osjećaji u meni. Čestitam dečkima na pobjedi i prvom mjestu u grupi. I plasmanu na Europsko prvenstvo”, kazao je izbornik.

“Ništa negativno neću sada govoriti. Ovako velike utakmice igraju se pred 35 tisuća ljudi, a ne pred pet tisuća. Ja sam birao, možda sam ja pogriješio, htjeli smo igrati u svim gradovima Hrvatske… Ali nećemo o tome. Idemo na Europsko prvenstvo i svi smo sretni i ponosni”, poručio je Dalić.

Naglasio je kako nije bio zabrinut.

“Stvorili smo nekoliko šansi, a primili smo iz prve. Rekao sam da se krećemo više preko bokova i kada smo zabili to je bila jedna preporođena Hrvatska. Hvala svima u stručnom stožeru, velika zahvala navijačima. Ponovno smo Hrvatsku učinili ponosnom”, rekao je izbornik, dodavši da su mladi igrači odigrali kao veterani.

“Vlašić i Perić su odigrali sjajno. Nije se vidjelo da su novi”, smatra izbornik koji je u subotu postao prvi hrvatski izbornik nakon Miroslava Blaževića koji je odveo Hrvatsku na dva uzastopna velika natjecanja.

“Pao mi je kamen sa srca. Ovo su nakon 2008. godina najbolje kvalifikacije. Ova je utakmica odlučivala o prvom mjestu, a ne o plasmanu u play-off. Ovo večeras je bila kruna svega”, zaključio je izbornik.

 

Hrvatska izborila plasman na Europsko prvenstvo!

Komentiraj