Dalić: “Kramarić je trebao odigrati u bolju poziciju, a ne šutirati s 25 metara. Petković se vratio u Zagreb”

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu je na Poljudu odigrala 1:1 protiv Walesa na startu kvalifikacija za EURO 2024. godine. Jutro nakon remija novinarima se obratio izbornik Zlatko Dalić.

“Tužan sam jer smo izgubili dva boda u zadnjoj minuti iz jednog udarca u okvir gola. Imali smo kontrolu, na 15-ak minuta pali smo u drugom dijelu, pa se vratili i dominirali zadnjih 20-ak minuta. Primili smo gol iz načina na koji smo znali. Nismo dobro reagirali kod auta. Nekad nogomet da, nekad uzme. Sve ima svoj razlog zašto i kako”, rekao je Dalić na početku obraćanja.

“Imali smo nekoliko tih auta u drugom poluvremenu, nijednom nismo dobro reagirali, uvijek se lopta odbijala i na kraju je bila izbijena. Na kraju je nedostajalo koncentracije. Dogodilo se ono što se nije smjelo dogoditi. Ali idemo dalje”, dodao je.

Na novinarsko pitanje kako podići reprezentaciju, Dalić je rekao da znaju da je cilj plasirati se na EURO. “Nebitno je kad ćemo osvojiti ključni bod. Moramo razmišljati o Turskoj kao nezgodnom protivniku. Nismo igrali loše, samo smo bili dekoncentrirani u jednom trenutku i primili smo gol”, istaknuo je.

Napadač Hajduka Marko Livaja izašao je iz igre zbog ozljede. Izbornik je poručio da neće zvati novog napadača. “Livaja je dobio nezgodan udarac u leđa, vidjet ćemo tijekom dana kakva će biti situacija. Imamo Musu i Kramarića kao napadače. Moj dojam s klupe o toj situaciji je da je Kramarić trebao odigrati u bolju poziciju, a ne šutirati s 25 metara lijevom nogom. To nije bilo rezonski”, rekao je.

U srijedu Hrvatska ide ‘na noge’ Turskoj. “Čekamo da se Ladić vrati iz Armenije. Bio je na utakmici te će nam dati komentar za analizu. Turska je s nama favorit za prva dva mjesta. Bitno je podići se i da nas ovo ne poljulja. Nadam se da neće, dosad nije. Malo nas je razočaralo, ali nadam se da neće biti posljedica. Žao mi je zbog publike”, rekao je Dalić pa dodao da će napraviti neke promjene. “Vidjet ćemo trebamo li osvježiti ekipu. Bit će teška utakmica na teškom terenu”, istaknuo je.

Bruno Petković, rekao je, vratio se u Zagreb.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner