Daft Punk definitivno potvrdio kraj 28-godišnje karijere

Daft Punk potvrdio je svoj prekid nakon karijere dulje od 28 godina. Pariški dvojac, koji se smatra jednim od najutjecajnijih autora elektroničke glazbe vijest je potvrdio u osmominutnom videu nazvanom ‘Epilog’ u kojem se nalaze snimke iz njihovog znanstveno-fantastičnog filma ‘Electroma’ iz 2006. godine. Video prikazuje dvojac – Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo kako šetaju pustinjom noseći svoje prepoznatljive kacige iz svemirskog doba i kožne jakne. Jedan od njih dvojice iznenada se zaustavi i pozove drugog da pokrene slijed samouništenja na njihovim odijelima prije nego što ode i eksplodira. Njihova dugogodišnja agentica Kathryn Frazier službeno je potvrdila njihov razlaz ne navodeći razloge razlaza.

Njihov album prvijenac ‘Homework’ iz 1997. godine  iznjedrio je pjesme poput ‘Around the World’ i ‘Da Funk’, a dvojcu je omogućio da razvije zvuk francuske kuće na međunarodnoj sceni. No, kad su se vratili četiri godine kasnije s “Discovery” iz 2001. godine, dvojac je postao poznat po svojim sada već legendarnim prikazima anonimnosti, pojavljujući se u javnosti iza maski robota koji su postale sinonim za njihovu tajanstvenost.

Ploča na kojoj su se nalazile pjesme poput ‘One More Time’ i ‘Harder, Better, Faster, Stronger’, također je potvrdila njihov status dva najtraženija svjetska producenta. Njihov posljednji album ‘Random Access Memories’ objavljen je 2013. godine i  iznjedrio je  pjesme poput ‘Get Lucky’ u kojoj su ostvarili suradnju s Pharrellom Williamsom i za koji su osvojili Grammy 2014. godine. Njihov posljednji nastup održao se 2017. godine, kada su se pridružili The Weekndu izvodeći pjesme ‘Starboy’ i ‘I Feel It Coming’ na dodjeli Grammya.

 

Komentiraj