ČUVARI OKUSA: Gurmanskom rutom Brodsko-posavske županije

Autor:

ZT Brodsko-posavske županije

Tu će vas dočekati vrhunski kulin, mirisne sarme i pikantna jela iz kotlića – čobanci i fiševi, ali i jela od divljači, otkrit ćete šarana s rašlji, zasladit ćete se slavonskim kolačima…

Samo će vas u Brodsko-posavskoj županiji ponuditi cerničkim ćuptetima, originalnim pikantnim finger foodom od tijesta sa svinjskom mašću, punjen istim nadjevom kojim se pune ukusne slavonske kobasice. Nekoć se njima gostilo samo u vrijeme svinjokolje, a danas su ovi originalni zalogaji iz Cernika pored Nove Gradiške, odlična pratnja uz craft piva ili vina, savršeni za predjelo ili snack.

U duhu tradicije

Najbolja uvertira u hedonističku priču ovog dijela Slavonije mirisna je šljivovica, dunja ili možda nešto originalnije poput rakije od piva s OPG-a Bošnjak iz Sičica – nadaleko poznate destinacije craft piva. Ljubitelji vina neće zaobići vinske ceste s dvadesetak vinarija. U njima će nazdraviti graševinom, rajnskim rizlingom, chardonnayom, sivim i crnim pinotom, cabernet sauvignonom, cabernet francom, merlotom… A za piće dobrodošlice preporučamo odličan pjenušac u hotelu Stupnički dvori.

Okusi graničarskog Posavlja

Osim u ovom hotelu u Brodskom Stupniku, najfinija jela temeljena na tradiciji Brodsko-posavske županije pod brendom Okusi graničarskog Posavlja, naći ćete u hotelima Savus i Art te restoranima, Grozd, Kuća piva, Uno i Oroz u Slavonskom Brodu, na eko-etno salašu Savus u Bukovlju, ranču Ramarin u Garčinu, u Kući dide Tunje u Oprisavcima, imanju Kereković u Živikama, Etno-eko selu Stara Kapela, Slavonskom biseru u Novoj Gradiški, restoranu Đeram u Velikoj Kopanici, Ribarskoj kući Brodskom stupniku…

A da se s eno-gastro putovanja kroz Brodsku-posavsku županiju ne biste vratili praznih ruku, svratite u Slavonski dućan u Novoj Gradiški. Sve fino i svježe s okolnih obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava pa birajte što vam je drago. tzbpz.hr

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.