Odvjetnik Blaža Curića Krešimir Vilajtović komentirao je u ponedjeljak postupak koji se protiv njegovog klijenta vodi na sudu u Osijeku.

“Zadnji put smo se vidjeli u četvrtak, kad mu je određen istražni zatovr. Taktika se određuje u odnosu na stanje spisa. Uložio sam žalbu protiv istražnog zatvora i čekam”, rekao je odvjetnik, kako prenosi N1.

Dodao je kako ono što se na teret stavlja Vargi i Curiću ‘uopće nije kazneno djelo’. “Nema elemenata tog kaznenog djela”, rekao je.

“To je interesantno pravno pitanje koje sam elaborirao u žalbi protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora. Jedan od uvjeta za određivanje pritvora je opći uvjet da postoji dovoljan stupanj sumnje da je netko kriv za kazeno djelo. Da bi to postojalo, moraju biti ispunjeni elementi tog kaznenog djela. Tvrdim da to nije tako, da je potpuno promašena kvalifikacija kaznenog djela”, rekao je Vilajtović.

Nije želio odgovoriti na pitanje hoće li se na popisu svjedoka naći i ime Milijana Brkića. Kaže kako se radi o tajnom dijelu postupka.

Komentiraj