Gospodin Csaba Soós imenovan je Predsjednikom Uprave Sberbank d.d.

Na toj poziciji nasljeđuje gospodina Marija Henjaka koji je odlučio napustiti Sberbank.
Kao Predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske, Csaba Soós će i nadalje biti zadužen za segment Poslovanja s građanima.

Sberbanci se Csaba Soós pridružio 2014. godine u Sberbank Slovačkoj, na funkciji člana Uprave zaduženog za segment Poslovanja s građanima, nakon što je u GE Money Bank Russia radio kao Direktor Prodaje i član Uprave.

U Sberbank Hrvatska stigao je 2016. godine, na funkciju člana Uprave odgovornog za Poslovanje s građanima. Pored toga, Csaba Soós je bio podrška Predsjedniku Uprave Sberbank Europe vezano za aktivnosti upravljanja poslovanjem u segmentu Poslovanja s građanima na razini cjelokupne Sberban Europe Grupe.

“Csaba Soós je iskusan bankarski stručnjak i vrlo iskusan član uprave. Kroz proteklu je godinu preoblikovao strategiju poslovanja u segmentu Poslovanja s građanima u Sberbank Hrvatska. Novi i konkurentni proizvodi u tom segmentu koji su vrlo uspješno promovirani marketinškim kampanjama, poboljšanje poslovanja digitalnih kanala i općenite učinkovitosti u prodaji značajno su doprinijeli rezultatu u tom specifičnom poslovnom segmentu, kao i ukupnom rastu Sberbank Hrvatske u 2017. godini. Želio bih zahvaliti Mariju Henjaku na njegovom doprinosu i pouzdanosti proteklih godina i želim mu sve najbolje u njegovim budućim profesionalnim izazovima“, izjavio je Gerhard Randa, Predsjednik Uprave Sberbank Europe.

Komentiraj