Croatia Airlines uvodi izravne letove za Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg

Borna Filic/PIXSELL

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines  širi mrežu letova na četiri nova atraktivna odredišta, pa tako od ovoga mjeseca uvodi izravne letove iz Zagreba za Lisabon, Milano i Prag, a od lipnja za Sankt Peterburg, rečeno je u četvrtak na predstavljanju novih odredišta.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa će tako od 20. svibnja početi izravno povezivati Zagreb i Lisabon tri puta tjedno, odnosno ponedjeljkom, srijedom i petkom. Istog dana uvode se izravni letovi Zagreb – Milano i to utorkom, petkom i nedjeljom. Od 21 svibnja CA počet će izravnim letovima povezivati Zagreb i Prag četiri puta tjedno odnosno utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, dok se izravna linija Zagreb-Sankt Peterburg uvodi od 2. lipnja i to dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.

“Ovo je jedan od najvećih i najvažnijih događaja u povijesti Croatia Airlinesa koji se prirodno nastavlja na uspješan završetak procesa restrukturiranja kompanije, koji nam je omogućio širenje mreže letenja”, izjavio je  predsjednik uprave CA Krešimir Kučko na predstavljanju.

Naglasio je da kompanija zadnje tri godine posluje profitabilno i da bi to moglo pomoći u privlačenju strateškog partnera. “Strateški partner za CA kroz dokapitalizaciju ubrzao bi razvoj i širenje flote. Rezultati poslovanja čine nas atraktivnijim nego što smo bili ranije, tako da se nadam  da će u novom procesu nalaženja strateškog partnera biti više uspjeha”, kazao je Kučko, ali i odbacio  navode da je Turkish Airlines pokazao interes.

Dodao je da su nove linije za sada sezonskog karaktera, jer za cjelogodišnje letove kompanija trenutno nema kapaciteta, ali da bi se to moglo promijeniti već iduće godine kada kompanija nabavlja dva nova zrakoplova i kada će možda razmotriti povezivanje Zagreba s Moskvom.

Direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld  istaknula je da Zagreb u turizmu bilježi sve značajnije rezultate i da će četiri nove  linije pomoći u poticanju novih trendova u turizmu i gospodarstvu grada. “U prva četiri mjeseca ove godine Zagreb je ostvario 230.000 dolazaka i 440.000 noćenja, što je porast od 8 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a tome je veliku ulogu odigrao Croatia Airlines”, kazala je.

 

  • Veleposlanik Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov izrazio je zadovoljstvo povezivanjem Zagreba i Sankt Peterburga, ali i ukazao na potrebu uvođenje izravne linije s Moskvom zbog sve većeg interesa ruskih turista.

 

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazao je da će nova linija za Rusiju olakšati kulturnu suradnju dviju zemalja te najavio dolazak baleta Marijanskog teatra u Zagreb, a njegova zamjenica Vesna Kusin dolazak izložbe iz Ermitaža u Klovićeve dvore.

Letovi za nova odredišta bit će dostupna i putnicima iz  Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule i Osijeka.

Croatia Airlines će tijekom ovogodišnje sezone u redovitom međunarodnom prometu izravno povezivati Hrvatsku s 35 odredišta u 20 europskih država, a u suradnji s partnerima udruge Star Alliance i s cijelim svijetom. Ove godine kompanija očekuje 6,5 posto putnika više nego 2015. godine odnosno njih 1,97 milijuna.

Komentiraj