Crnogorski nakladnik prijavljen zbog kršenja izborne šutnje. Političari i udruge podržali kandidate

Točno u ponoć s petka na subotu u Crnoj Gori je počela izborna šutnja uoči drugog kruga predsjedničkih izbora koji se održavaju u nedjelju. U odlučujućem krugu vodi se izborna bitka između aktualnog predsjednika i čelnika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i jednog od vodećih ljudi izvanparlamentarnog pokreta “Europa sad” Jakova Milatovića.

Kako je direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević u svom gostovanju na televiziji Al Jazeera Balkans u noći nakon prvog kruga predsjedničke utrke prognozirala, kampanja u drugom krugu znatno je dinamičnija i intenzivnija.

Crnogorske Vijesti u subotu su objavile tekst o aferi s Prvom bankom koja je dala kredit firmi “Izomont DV” za kupnju dionica te banke od firme “Capital invest” u vlasništvu jednog od kandidata za predsjednika. Tadašnji guverner u subotu je potvrdio kako Središnja banka to nije znala, niti je mogla znati jer je iz Prve banke bio izbačen revizor kojeg su im slali, navode Vijesti.

U subotu poslijepodne objavljeni su i rezultati istraživanja Centra za istraživačko novinarstvo koji su pokazali da je firma sina jednog od kandidata za predsjednika, BB Solar indirektno, kao podizvođač sudjelovala u najvrjednijem projektu u Crnoj Gori – izgradnji prioritetne dionice autoceste Bar – Boljare, koja je stajala oko milijardu eura.

Zbog prvog teksta, stranka predsjedničkog kandidata o kojem je riječ crnogorskog nakladnika prijavila je za kršenje izborne šutnje, objavila je Pobjeda.

Do sada je poznato da su svoju podršku u drugom krugu aktualnom predsjedniku Milu Đukanoviću dali članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić, dok su iz Republike Srpske otvoreno podržali njegova protukandidata Jakova Milatovića.

Čelnika DPS-a Đukanovića podržale su i Majke Srebrenice.

Preokret na izborima u Crnoj Gori: Ide se u drugi krug, evo i prvih prognoza

Komentiraj

nacional banner
nacional banner